Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2011 22:04 - ЗА УТРЕШНОТО ДНЕС
Автор: genow Категория: Политика   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.08.2011 22:24


      Чували сте израза „Северозападнала България”. На мен ми е обидно да чувам подобно изказване, но ми е трудно да го оборя при сегашната ситуация.  Резултатите от „Преброяване 2011” сочат, че от 2001 година до сега населението на областта се е стопило с 41 027 души, докато градът е намалял с 8 493-ма. Това не е случайно, но не бих казал, че процесът е необратим. След дългогодишното целенасочено безхаберие за належащите проблеми на града, след умишленото ограбване на и без това ограбената ни община, няма как да очакваме друго. Ромското население в момента представлява около 10 % от населението на област Враца. Тъжни констатации, но те са резултат от поредица действия(по-точно – бездействия) на хора, които не се интересуват от цифри и на случващото се извън външната врата на луксозните им домове. Е, работили са хорицата и то усърдно, но не да задържат младите, а да задържат и увеличат авоарите си в банковите сметки.

Защо бягат младите от Враца? Прост въпрос и прост отговор – ЗАЩОТО ВЪВ ВРАЦА НЯМА ПЕРСПЕКТИВА!  Кандидатирам се за кмет и мога да променя нещата! Безработицата не се намалява с думи, а с реални действия, И не става въпрос  само за безработицата – тя е само част от безбройните проблеми, които могат да се решат като се положат целенесочени усилия. Работата по проекти в Община Враца е доста занемарена от години. Необходим е правилен подбор на експертен персонал не само за разработването и спечелването на проекти, но и за тяхното реализиране. Строгият  контрол и санкционирането при пропуски са следващите звена, които са слаби в сегашното общинско управление. Инвестициите не идват сами, привличането им е резултат на обмислени проектни предложения.  Абе, и сега има Регионален център за привличане на инвестиции, само дето никой не е усетил тяхната дейност.  Водният цикъл пък е тема, на която смятам да отделя по-специално внимание в следващите дни, но е факт, че този цикъл така е зациклил, че четвърти договор подписват общинарите и пак не се знае дали ще се реализира, а сроковете текат и вече са към края си…

Не споменах липсата на културен живот и развлечения за младите, липсата на преференции за младите семейства, липсата на приемственост между управленците, липсата на взаимодействие между институциите… Много липси станаха! Едва ли ще мога да запълня всичките, но съм убеден, че мога да положа основите за тяхното преодоляване.   

Ще работя, за да задържа младите хора във Враца!

Ще работя, за да създам условия за растеж и развитие!

Ще работя, за да променя облика на града!

Няма  да давам празни обещания!

Ще работя сега, защото утре започва от днес!

 





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: genow
Категория: Политика
Прочетен: 12149
Постинги: 3
Коментари: 2
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930